Politika

Vučević i Aparisio razgovarali o produbljivanju saradnje Srbije i Španije i podršci oko KiM

Komentari

Autor: Tanjug

11/07/2024

-

15:04

Vučević i Aparisio razgovarali o produbljivanju saradnje Srbije i Španije i podršci oko KiM
Miloš Vučević - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je sa ambasadorom Španije Huanom Hoseom Sans Aparisiom o bilateralnim odnosima i produbljivanju saradnje sa ovom zemljom, pre svega, u oblasti ekonomije.

Ambasador Španije potvrdio je da ova zemlja neće menjati svoj stav po pitanju Kosova i Metohije i da će nastaviti da pruža podršku u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije, u cilju poštovanja međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta naših država, saopštila je Vlada Srbije.

Vučević je izrazio zabrinutost zbog aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji i zahvalio Španiji na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Govoreći o situaciji u regionu, premijer je izrazio nezadovoljstvo opredeljenjem Španije da podrži Rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, ističući da ovakav stav ne doprinosi pomirenju i učvršćivanju dobrih odnosa u regionu.

Predsednik Vlade ocenio je da su politički odnosi Srbije i Španije na visokom nivou, zahvaljujući intenzitetu političkog dijaloga i podršci po pitanju važnih nacionalnih interesa naših zemalja.

Vučević je istakao da su se nakon uvođenja direktnih avio-linija Beograda sa Madridom i Barselonom, stekli dobri uslovi za intenziviranje ekonomske saradnje naših zemalja. On je naveo da veliki broj španskih kompanija posluje u Srbiji, dodajući da je Vlada opredeljena da pruži podršku za nove investicije iz ove zemlje.

Podsetio je da je španskoj kompaniji „Centunions“ dodeljena realizacija izgradnje mosta preko Dunava kod Bačke Palanke, što predstavlja značajan korak u saradnji naših zemalja.

Premijer Vučević izrazio je očekivanje da će ekonomska saradnja u narednom periodu biti intenzivirana, zahvaljujući velikim potencijalima i dobrim političkim i strateškim vezama Srbije i Španije,navedeno je u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija