Politika

Urugvaj bez popusta prema domaćinu, SAD eliminisan sa Kopa Amerike

Komentari

Autor: Euronews

02/07/2024

-

07:46

Urugvaj bez popusta prema domaćinu, SAD eliminisan sa Kopa Amerike
Urugvaj bez popusta prema domaćinu, SAD eliminisan sa Kopa Amerike - Copyright Tanjug/AP Photo/Reed Hoffmann

veličina teksta

Aa Aa

Domaćin 48. izdanja Kopa Amerike je eliminisan već u grupnoj fazi! SAD je poražen od Urugvaja 0:1 (0:0) u poslednjem kolu Grupe C, zauzeo je treće mesto i završio takmičenje. 

Drugi put su Amerikanci bili organizatori Kopa Amerike, nadali su se da će možda proći bolje nego 2016. kada su bili četvrti, ali poptuno su razočarali protiv Paname i taj poraz nisu uspeli da kompenzuju protiv "Urusa" kojima nije padalo napamet da kalkulišu i "daju popust" domaćinu iako su posle dva kola obezbedili prvo mesto.

Urugvaj je bio bolji rival, imao je nekoliko prilika pre nego što je bek Matijas Olivera bio spretan pred golmanom i odbitak posle šuta Arauha sproveo i u mrežu. Tek u poslednjih 20 minuta domaćin je zaigrao na sve ili ništa. Pulišićev lob je bio nedovoljno precizan, dok je Serdžent bio izblokiran u idelanoj poziciji.

Teško da bi Amerikancima i remi nešto značio jer je Panama pobedila Boliviju 3:1 i kao drugoplasirana prošla u četvrtfinale.

Urugvaj će igrati u četvrtfinalu protiv drugoplasiranog u grupi D, a Panama protiv najboljeg iz pomenute grupe. Noćas se igra poslednje kolo u D grupi, a duel za prvo mesto vodiće Kolumbija i Brazil (3.00, TV Arena 1 Premium). 

Kopa Amerika

Grupa C, treće kolo

Bolivija - Panama 1:3 (0:1)
/Miranda 69 - Fajardo 22, Gerero 79, Janis 90+1/

SAD - Urugvaj 0:1 (0:0)

/M. Olivera 66/

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Komentari (0)

Srbija