Politika

Đurić se u Paragvaju sastao sa ministarkom spoljnih poslova i spoljne trgovine Jamajke

Komentari

Autor: Tanjug

26/06/2024

-

21:14

Đurić se u Paragvaju sastao sa ministarkom spoljnih poslova i spoljne trgovine Jamajke
Đurić se u Paragvaju sastao sa ministarkom spoljnih poslova i spoljne trgovine Jamajke - Copyright TANJUG/Ministarstvo spoljnih poslova

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić razgovarao je danas u Paragvaju sa ministarkom spoljnih poslova i spoljne trgovine Jamajke Kaminom Džonson Smit.

Đurić je u razgovoru održanom na marginama 54. redovnog zasedanja Generalne skupštine Organizacije američkih država, izrazio spremnost za dalji razvoj sveukupnih odnosa sa Jamajkom, kao i za saradnju u oblastima od obostranog interesa.

TANJUG/Ministarstvo spoljnih poslova

 

Dodao je da Srbija želi da intenzivira politički dijalog na svim nivoima, saopštilo je resorno ministarstvo.

Đurić je poručio da je Srbija duboko zahvalna na podršci Jamajke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i da je spremna da zajednički doprinosi očuvanju osnovnih normi i principa međunarodnog prava. 

Prema njegovim rečima, Srbija podržava zainteresovanost Jamajke za saradnju u oblasti turizma, poljoprivrede, informacionih tehnologija i spremni smo da radimo na razvoju saradnje u ovim oblastima. 

Dodao je da je Srbija veoma ponosna što mladi studenti iz Jamajke dolaze na školovanje u našu državu po osnovu programa stipendiranja "Svet u Srbiji", istakavši da će se taj vid podrške nastaviti.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija