Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Komentari

Autor: Tanjug

26/06/2024

-

10:59

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Briselu, tokom koje će učestvovati u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji se vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije. 

Predsednik Srbije sastaće se kasnije danas sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.

Vučić: Dobar razgovor sa Kopmanom o ubrzanju evrointegracija Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom  imao dobar i konstruktivan razgovor o nastavku evropskog puta i načinima za ubrzanje procesa evrointegracija Srbije.

"Posebna tema razgovora bili su i koraci koje Srbija treba da preduzme u ostvarivanju svoje reformske agende, kao i primeni plana rasta EU za Zapadni Balkan, a sve u cilju približavanja jedinstvenom tržištu EU", objavio je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Dodao je da su se osvrnuli i na veoma važne teme zelenih koridora i svih drugih tema od značaja za Srbiju i region.

Vučić danas boravi u jednodnevnoj poseti Briselu tokom koje se sastao sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem, a treba da se sastane i sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Vučić će danas učestvovati i u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji se vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija