Politika

Stamatović šesti put na čelu Skupštine opštine Čajetina: Velika odgovornost, čast i zadovoljstvo

Komentari

Autor: Tanjug

13/06/2024

-

18:11

Stamatović šesti put na čelu Skupštine opštine Čajetina: Velika odgovornost, čast i zadovoljstvo
Stamatović šesti put na čelu Skupštine opštine Čajetina: Velika odgovornost, čast i zadovoljstvo - Copyright TANJUG/ ZDRAVA SRBIJA/ SLUZBA ZA ODNOSE S JAVNOSCU

veličina teksta

Aa Aa

Novoizabrani odbornici Skupštine opštine Čajetina na konstitutivnoj sednici izglasali su danas Milana Stamatovića za predsednika opštine, čime je zvanično započeo njegov šesti mandat na toj funkciji.

Na sednici je predstavljen izveštaj o sprovedenim izborima, posle kojeg su odbornicima koji su položili zakletvu potvrđeni mandati, saopštila je Opština Čajetina.

U novom sazivu lista Milan Stamatović – Zdrava Srbija (ZS) imaće 19 odbornika, lista Aleksandar Vučić–Čajetina sutra imaće četiri odbornika, dok će osam odbornika imati Grupa građana „Naši ljudi za naše mesto“ – Marko Pantović.

Za predsednika Skupštine izabran je Arsen Đurić (ZS) koji je i do sada vršio tu funkciju, za zamenika predsednika Skupštine opštine Čajetina izabran je Slavko Pantović (PUPS), za sekretara Skupštine postavljen je Predrag Jokić, a za zamenika sekretara Anđelina Aleksić.

Nakon održane konstitutivne sednice lokalne skupštine, Stamatović je rekao da mu je šesti mandat na poziciji predsednika Opštine "velika odgovornost, čast i zadovoljstvo".

Naveo je da su birači "prepoznali napore i opšti interes u radu lokalne samouprave i tima koji duži niz godina radi na razvoju i izgradnji i demokratizaciji opštine Čajetina i cele Srbije".

"Zdrava Srbija, kao politička partija regionalnog karaktera, malo je zastupljena u zapadnim delovima Srbije i nadam se da će se podrška koju sada imamo u Čajetini i Zlatiborskom okrugu primeniti i na ostale delove Srbije, i da Zdrava Srbija u narednom periodu može da bude relevantan politički faktor u celoj Srbiji", poručio je on.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija