Politika

Na sednici Izborne komisije Vračar svi članovi glasali za ispravljene greške: Došlo do promena u broju mandata

Komentari

Autor: Tanjug

06/06/2024

-

09:21

Na sednici Izborne komisije Vračar svi članovi glasali za ispravljene greške: Došlo do promena u broju mandata
Na sednici Izborne komisije Vračar svi članovi glasali za ispravljene greške: Došlo do promena u broju mandata - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Na sednici Izborne komisije Gradske opštine Vračar, održanoj u sredu svi predstavnici izbornih lista, uključujući i predstavnike stranaka ispred koalicije "Biramo Vračar" su glasali za usvajanje Rešenja o ispravljanju teških grešaka, koja odražavaju izbornu volju građana izraženu na biračkim mestima.

Kako se navodi u saopštenju Izborne komisije do ispravljanja grešaka je došlo jer su prilikom primopredaje izbornog materijala nakon zatvaranja biračkih mesta, na četiri od 63 biračkih mesta, uočene evidentne greške u zapisnicima o radu biračkih odbora.

Kako se navodi svi članovi Izborne komisije imali su uvid u glasačke listiće i na osnovu pravog stanja utvrđen je predlog za ispravljanje teških grešaka koje su uočene.

Zapisnici na pomenuta četiri biračka mesta su ispravljeni u skladu sa zakonom, tako da odražavaju u potpunosti stanje podataka u izbornom materijala u vrećama.

Obradom unetih podataka, koji su sada sa 100 odsto obrađenih biračkih mesta, došlo je do promene u broju dobijenih mandata, navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija