Politika

Petković: Godina najgoreg terora Prištine, nekažnjeno šetaju napadači na Srbe

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2024

-

13:36

Petković: Godina najgoreg terora Prištine, nekažnjeno šetaju napadači na Srbe
Petković: Godina najgoreg terora Prištine, nekažnjeno šetaju napadači na Srbe - Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upozorio je danas da "nekažnjeno šetaju" odgovorni za ranjavanje Dragiše Galjka kao i prebijanje Dušana Obrenovića i još 50 Srba tokom protesta u Zvečanu prošlog maja.

On je u objavi na mreži Iks povodom izjave predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani "da počinioci nasilnih protesta 29. maja na KiM moraju da odgovaraju" ukazao da je od tada na delu godina najgoreg terora Prištine".

"Nekažnjeno Vjoso Osmani šeta onaj koji je u leđa pucao Dragiši Galjku, oni koji su krvnički pretukli Dušana Obrenovića i još 50 Srba! Od tada, na delu je godina najgoreg terora Prištine, vaši gaulajteri vladaju sa 3,5 odsto albanskih glasova, opštine ste pretvorili u narkomanska legla, dugim cevima zatvarate ekspoziture Poštanske štedionice i trezor, vaše falange na svakom koraku maltretiraju Srbe koji se svakodnevno iseljavaju sa KiM. To je slika Vaše i Kurtijeve 'vladavine prava' i 'demokratije'", napisao je Petković.

 

 

Albanski gradonačelnici su 26. maja 2023. godine ušli u opštinske prostorije u četiri opštine na severu KiM uz podršku kosovske jedinice specijalne policije i pored pokušaja Srba da ih u tome spreče.

Pripadnici Kfora su 29. maja raspoređeni oko opštinskih zgrada u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, a posle neuspelih razgovora između političkih predstavnika Srba i oficira te misije da specijalci napuste opštine, došlo je do sukoba u kojem je povređeno više desetina Srba i pripadnika međunarodne mirovne misije, a jedan od najteže povređenih bio je Dragiša Galjak sa teškim telesnim povredama i prostrelnom ranom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija