Politika

Montgomeri: Fokus odgovora da bude na tome koje zemlje su inicirale rezoluciju o Srebrenici

Komentari

Autor: Tanjug

24/05/2024

-

10:13

Montgomeri: Fokus odgovora da bude na tome koje zemlje su inicirale rezoluciju o Srebrenici
Montgomeri: Fokus odgovora da bude na tome koje zemlje su inicirale rezoluciju o Srebrenici - Copyright Prinskrin/Youtube/rtvatlas

veličina teksta

Aa Aa

Bivši ambasador SAD u Srbiji Vilijam Montgomeri izjavio je da bi fokus odgovora na usvajanje rezolucije o Srebrenici, trebalo da bude na tome koje su zemlje i pojedinci najodgovorniji za uvođenje rezolucije. On je za Tanjug rekao da je to ono što je zaista važno.

"Ono što je najvažnije pitanje je: koje zemlje i pojedinci su najzaslužniji za uvođenje ove rezolucije baš sada i zašto? To je najvažnije. Odgovor treba da se fokusira na ovaj aspekt. Napadima na namere", rekao je Montgomeri.

Generalna skupština UN usvojila je u četvrtak rezoluciju o Srebrenici sa 84 glasa za, 19 protiv i 68 uzdržanih.

Podsetimo, sednica je počela izlaganjem predstavnice Nemačke u Ujedinjenim nacijama Antje Ledersen koja je obrazložila tekst rezolucije o Srebrenici, rekavši da ova rezolucija nije ni protiv koga i nije ni protiv Srbije, koja, kako je navela, vredan član Ujedinjenih nacija. 

Protiv rezolucije glasale su Rusija, Mađarska, Belorusija, Kina, Komorska ostrva, Antigva, Sirija, Kuba, Kongo, Demokratska Narodna Republika Koreja, Dominika, Eritreja, Esvatini, Grenada, Mali, Nauru, Nikaragva, Sao Tome i Principe i Srbija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija