Politika

Dačić sa generalnim sekretarom Interpola o produbljivanju saradnje

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

15/05/2024

-

12:58

Dačić sa generalnim sekretarom Interpola o produbljivanju saradnje
Dačić sa generalnim sekretarom Interpola o produbljivanju saradnje - Copyright Euronews/Lana Radmanovac

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom kome je preneo zainteresovanost za produbljivanje saradnje sa tom organizacijom, koja je u prethodnom periodu bila intenzivna.

Euronews/Lana Radmanovac

 

Dačić je tom prilikom naglasio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova pouzdan partner u borbi protiv organizovanog kriminala, navodi se u saopštenju MUP-a. Dvojica sagovornika su se saglasila da je Interpol nezaobilazni i nezamenljiv faktor u zajedničkim borbama protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i da je neophodno da se postojeće Interpolove baze i alati dodatno unapređuju i razvijaju.

Euronews/Lana Radmanovac

 

Dačić je istakao da će MUP Srbije nastaviti rad na realizaciji projekata iz prethodnih godina i, u tom smislu, nastaviti rad na produbljivanju saradnje u budućnosti.

Generalni sekretar Interpola Štok rekao je da je Srbija u ovoj međunarodnoj policijskoj organizaciji prepoznata kao lider u saradnji, kao i da je dobar primer po svim elementima rada, a prema relevantnim podacima Interpola.

Komentari (0)

Srbija