Politika

Kreni-promeni traži da se proglase sve validne liste, Manojlović: Rok do petka u 12 sati, u suprotnom blokada izbora

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/05/2024

-

14:42

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Savo Manojlović, kandidat za gradonačelnika "Kreni-promeni" izjavio je danas da ukoliko sve opozicione liste koje ispunjavaju dovoljan broj potpisa ne budu proglašene validnim do petka u 12 sati, da će povući sa beogradskih i opštinskih listi u Beogradu sve izborne liste sve liste i organizovati blokadu izbora.

"Obraćamo vam se u vezi sa obaranjem izbornih lista. Ukoliko sve opozicione liste koje ispunjavaju dovoljan broj potpisa ne budu proglašene do petka u 12 sati, povući ćemo sve liste izborne liste do petka. Ili čemo imati izbore 2. juna ili ćemo organizovati potpunu blokadu izbora“, rekao je Manojlović.

Manojlović je na konferenciji za medije rekao da je na Novom Beogradu, Zemunu i Lazarevcu proglašena lista Kreni-promeni.

"Oborene su na Vračaru i Starom gradu, što je učinjeno i sa 'Biram borbu'", rekao je i dodao da je isti slučaj i sa Voždovcem i RAkovicom i za "biram borbu" i za "Kreni-Promeni".

Naveo je i da je najveći problem bio sa prikupljanjem poptisa i nedovoljnim brojem overivača.

"Imali ste situaciju da je na Čukarici Srđan Kolarić izveo državni udar praktično, nemate overivače, a na ostalim opštinama nemate overivače... I u ostalim opštinama imali ste dozirani broj overivača i redove ljudi koji čekaju. Na Vračaru je 247 potpisa navodno dato nekim drugim listama, a ne postoji način da se utvrdi kojim“, naveo je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija