Politika

Lazović: Tražimo proporcionalnu zastupljenost svih opozicionih grupa na RTS

Komentari

Autor: Tanjug

29/04/2024

-

17:18

Lazović: Tražimo proporcionalnu zastupljenost svih opozicionih grupa na RTS
Tanjug/Nemanja Jovanović - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je danas, posle sastanka poslaničkih grupa sa predstavnicima javnih servisa u Narodnoj skupštini, da je opozicija i danas potvrdila zahtev iz septembra prošle godine kojim se, kako je rekao, traži proporcionalna zastupljenost svih opozicionih parlamentarnih grupa u informativnim emisijama RTS-a.

"Ovo bi mogao da bude korak koji bi bio merljiv i konkretan pokazatelj da nešto želi da se uradi", rekao je Lazović novinarima u parlamentu i dodao da je to praksa koja je primenjena i u drugim evropskim državama.

Lazović je naveo da su na sastanku tražili i prisustvo opozicije u svim informativnim programima, da mogu da pojasne svoje stavove i ključne probleme.

"Ali ne govorim samo o opoziciji već da treba da se na kritički način sagleda realnost u Srbiji", naveo je Lazović.

On je rekao da ne zna da li će doći do promena, ali da to traže, te da je na vlastima da odgovore.

"Takođe, iznet je zahtev i da u skupštinsku proceduru uđe naša inicijativa za smenu članova Saveta REM-a koju smo predali već dva puta. Mi ćemo učestvovati ovim razgovorima, ali ćemo i izveštavati o svemu što se na njima dešava", rekao je Lazović.

On je ocenio da je jedan od ključnih problema u prethodnoj kampanji bilo nepristrasno i neprofesionalno izveštavanje, tvrdeći da je 91 odsto prostora u informativnim emisijama na javnom servisu bilo posvećeno vladajućoj stranci i predsedniku.

"Tražili smo da se to promeni tako što smo ponudili neka konkretna rešenja", rekao je Lazović.
U Skupštini Srbije danas je održan sastanak na inicijativu predsednice parlamenta Ane Brnabić kome su prisustvovale poslaničke grupe vlasti i opozicije, kao i predstavnici javnih servisa - RTS i RTV.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija