Politika

Vučević: Sastav vlade i mandatar biće poznati za desetak dana, navodi o "fantomskim biračima" prazne priče

Komentari

Autor: Fonet

10/03/2024

-

12:17

Vučević:  Sastav vlade i mandatar biće poznati za desetak dana, navodi o "fantomskim biračima" prazne priče
Vučević: Sastav vlade i mandatar biće poznati za desetak dana, navodi o "fantomskim biračima" prazne priče - Copyright Screenshot/TV Prva

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da će do održavanja ponovljenih izbora u Beogradu, koliko je to moguće, biti ispunjene preporuke ODIHR, date nakon decembarskih izbora.

Vučevič je televiziji Pink kazao da neće biti međunarodne istrage tih izbora iako je to zahtev naveden u Rezoluciji Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji. Vučević je navode o "fantomskim biračima" ocenio kao "prazne priče".

"Glupost je da neko fabrikuje birače na određenom mestu. Pokažite nam adrese da u nekom stanu imate 15 ili 12 ljudi. To su prazne priče, neutemeljene, lažne priče koje su uvek alibi za izgubljene izbore", naglasio je Vučević.

Prema njegovim rečima, on može da proveri birački spisak i podatke o sebi, ali ne i o drugima, jer je to "pitanje ugrožavanja privatnosti".

Predsednik SNS nije odgovorio na pitanje da li je on mogući mandatar za sastav nove vlade, naglasivši da "to nije trka". Ponovio je da će sastav vlade i mandatar biti poznati za desetak dana.

Govoreći o situaciji na Kosovu, Vučević je izjavio da vlasti u Prištini u kontinuitetu prave pritisak na Srbe koji žive na Kosovu, kao i da je to najveći bezbedonosni rizik za Srbiju.

Kako je naglasio, na Kosovu se "defakto dešava etničko čišćenje Srba".

Srbija tim povodom, kako je rekao, ima opciju da se "politički i diplomatski bori, opciju da ide u sukobe i rat i opciju da ćuti i ništa ne preduzima", pritom ocenivši da je prva opcija najbolja.

Prema njegovim tvrdnjama, Beograd o problemima Srba nema s kim da razgovara, jer "Kurti neće da razgovara".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija