Društvo

Najnoviji korona presek: Danas više obolelih nego juče

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2021

-

15:09

Najnoviji korona presek: Danas više obolelih nego juče
Najnoviji korona presek: Danas više obolelih nego juče - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 414 osoba, a od posledica ove bolesti preminulo je 13 pacijenata. Na respiratoru je 58 ljudi.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih zaraženo je 12 korisnika i 36 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Do danas je tokom pandemije ukupno izlečeno 5.940 korisnika ustanova socijalne zaštite i 3.058 zaposlenih. Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Da podsetimo, tokom jučerašnjeg dana koronavirus je potvrđen kod 376 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 11 pacijenata. Testirano je bilo 9.298 osoba. Na respiratoru se nalazilo 68 pacijenata.

Kon: Očekujem stabilniju situaciju

Član Kriznog štaba i epidemiolog Predrag Kon izjavio je da će u drugoj polovini juna situacija sa koronavirusom biti stabilna i bezbedna.

"Teško je verovati da neće biti novozaraženih u periodu koji je pred nama. Ali kada padne nivo aktivnosti virusa da se registruje oko jedan na 100.000, eventualno dva u većim mestima, onda se zaista govori o niskoj aktivnosti i jednoj stabilnoj situaciji", rekao je dr Kon.

 

Komentari (0)

Srbija