Društvo

Patrijarh Porfirije sa ambasadorom Indonezije o Petom bilateralnom međuverskom dijalogu

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2024

-

20:22

Patrijarh Porfirije sa ambasadorom Indonezije o Petom bilateralnom međuverskom dijalogu
Patrijarh Porfirije sa ambasadorom Indonezije o Petom bilateralnom međuverskom dijalogu - Copyright FoNet/SPC

veličina teksta

Aa Aa

Patrijarh Srpski Porfirije razgovarao je danas sa ambasadorom Indonezije u Srbiji Mohamadom Čandra Viđa Judom o održavanju Petog bilateralnog međuverskog dijaloga u Beogradu od 11. do 14. novembra. 

Patrijarh je podsetio amabsadora da je svojevremeno kao iguman manastira Kovilj učestvovao na međuverskoj konferenciji u organizaciji Indonezije. 

Učesnici razgovora su sa posebnim poštovanjem oživeli uspomenu na patrijarha Irineja sa kojim je Ambasada Republike Indonezije ostvarivala veoma plodnu saradnju, saopšteno je iz SPC.

Ambasador je patrijarha upoznao sa planom održavanja Petog bilateralnog međuverskog dijaloga koji Indonezija već duži niz godina održava sa više od 30 zemalja. 

Prvi bilateralni dijalog Srbije i Indonezije održan je 2011. godine u Beogradu i ocenjen je kao najbolje ikada održan dijalog sa drugom državom, navodi se u sapštenju SPC.

Sastanku su prisustvovali Malvino Mikels, prvi sekretar Ambasade i šef Sektora za medije, kulturu i društvena pitanja, Jelena Milenković, saradnica u Sektoru za medije, kulturu i društvena pitanja Ambasade, protojerej Đorđe Stojisavljević, šef Kabineta Patrijarha srpskog , kao i Olivera Jovanović, glavni i odgovorni urednik Pravoslavlja.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija