Društvo

Probudite se uz Euronews Jutro: SPC i Lončar u tihom sukobu zbog transplantacije, Tusk u Srbiji i lisice u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/10/2024

-

21:51

Probudite se uz Euronews Jutro: SPC i Lončar u tihom sukobu zbog transplantacije, Tusk u Srbiji i lisice u Beogradu
Probudite se uz Euronews Jutro: SPC i Lončar u tihom sukobu zbog transplantacije, Tusk u Srbiji i lisice u Beogradu - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

O brojnim temama iz sveta politike, ekonomije, zdravstva, prosvete, umetnosti i sporta i sutra ćemo govoriti u emisiji Euronews Jutro. Sa vama je od sedam sati Lana Nanovski koja će sa svojim gostima razgovarati o svim aktuelnim pitanjima.

U izdanju za četvrtak, 24. oktobar, izdvajamo:

Srpska pravoslavna crkva i ministar zdravlja u tihom sukobu zbog transplantacije. Pregovori sa crkvom o tome uopšte ne idu, tvrdi ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Srpska pravoslavna crkva odgovara: podržali smo transplantaciju još 2004. Da li je stav crkve u vezi sa transplantacijom važan ministru ili javnosti? Zašto se od SPC toliko insistira da zauzme aktivniju kampanju u vezi sa tim? O tome u temi jutra govore Lidija Stojanović iz Udruženja ''Zajedno za novi život'' i verski analitičar Željko Injac.

Premijer Poljske Donald Tusk u zvaničnoj poseti Srbiji. Posle njega u Beograd stiže i šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen. Zemlje članice BRICS-a na samitu u Kazanju usvojile deklaraciju sa ocenom stanja u svetu. Planiraju da je pošalju Ujedinjenim nacijama. Ove i ostale vesti iz dnevne štampe komentariše Naim Leo Beoširi iz Instituta za evropske poslove.

U Briselu se nastavlja tehnički dijalog Beograda i Prištine. O kojim temama će se raspravljati? Uživo smo u Briselu.

Društvene mreže preplavljene snimcima lisica koje Beograđani viđaju na više lokacija u gradu. Treba li njihovo prisustvo da nas zabrine i šta da radimo ukoliko je sretnemo? Detalje ima reporterka Euronews jutra.

Psi lutalice ponovo upadaju u domaćinstva i napadaju ovce u okolini Novog Pazara. U poslednja dva meseca zaklali su oko 50 ovaca i jagnjadi. Uživo smo u jednom domaćinstvu koje je ostalo gotovo bez stoke.

Šta posetioce na ovogodišnjem Sajmu knjiga najviše zanima? Koju literaturu vole da čitaju oni koji pišu i izlažu? Da li beogradski sajam knjiga i dalje uživa ugled koji je nekada imao i uspeva li da održi ugled najmasovnije kulturne manifestacije na jugoistoku Evrope, pitamo novinarku kulturno umetničke redakcije Radio Beograda 2, Saru Arsenović.

Jasmin Levi, najveća zvezda jedinstvenog etno zvuka, vraća se u Beograd 30. oktobra kada će nastupiti u Sava Centru. Ona je gošća Euronews jutra. 

 

Komentari (0)

Srbija