Društvo

Dečak kog je udario pijani vozač na Novom Beogradu teško povređen, počinilac i suvozač uhapšeni

Komentari

Autor: Tanjug

22/10/2024

-

07:22

Dečak kog je udario pijani vozač na Novom Beogradu teško povređen, počinilac i suvozač uhapšeni
FoNet/Ana Paunković - Copyright FoNet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Interventne jedince 92, Policijske stanice Novi Beograd i Uprave saobraćajne policije, u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsili su vozača M.M. (1990) zbog postojanja osnova sumnje da je sinoć izvršio krivična dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, pošto je na Novom Beogradu pod dejstvom alkohola izazvao saobraćajnu nesreću, a potom svojim automobilom udario u desetogodišnje dete i pobegao sa mesta nesreće.

Takođe, uhapšen je i suvozač S.J. (2002) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, saopšteno je iz MUP-a.

M.M. se sumnjiči da je upravljajući vozilom "audi" pod dejstvom alkohola u organizmu (1,33 promila) oko 20.25 časova, na uglu ulica Dušana Vukasovića i Jurija Gagarina, najpre prošao na crveno svetlo semafora, izazvao saobraćajnu nezgodu sa putničkim vozilom udarivši u ovo vozilo, a potom udario i oborio desetogodišnje dete koje je stajalo na razdelnom ostrvu pored semafora.

Nakon toga M.M. i S.J. su pešice pobegli. Brzo ih je policija pronašla i uhapsila.

Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni ovom tužilaštvu.

Hitna pomoć: Dečak teško povređen prevezen u Urgentni centar

Desetogodišnji dečak koga je pijani vozač udario na Novom Beogradu i pobegao sa mesta nesreće zadobio je teške povrede, rečeno je jutros za Tanjug iz službe Hitne pomoći.

Nesreća se dogodila u 20.23 časa na uglu ulice Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića na Novom Beogradu.

Povređeni dečak prevezen je u Urgentni centar.

Ekipe Hitne pomoći tokom noći su intervenisale 115 puta, od toga 19 puta na javnom mestu.

Pomoć lekara ove službe najviše su tražili hronični i srčani bolesnici.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija