Društvo

Prosvetni sindikati: Obustava rada u školama i protest 1. novembra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/10/2024

-

13:16

Prosvetni sindikati: Obustava rada u školama i protest 1. novembra
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Četiri reprezentativna prosvetna sindikata doneli su odluku o jednodnevnoj obustavi rada 1. novembra, a za taj dan planiran je i protestni skup u Beogradu, sa početkom u 12 sati.

"Svi zaposleni, članovi reprezentativnih sindikata, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, GSPRS Nezavisnost i Sindikata radnika u prosveti Srbije nastaviće štrajk u ponedeljak, 4. novembra. Tada će časovi biti skraćeni na 30 minuta, a predškolske ustanove će decu primati od 9 sati", navedeno je u dopisu koji je upućen Ministarstvu prosvete i ministarki Slavici Đukić Dejanović.

Sindikati su najavili da će detaljno uputstvo o načinu realizacije štrajka naknadno poslati.

Sindikati podsećaju i na osnovne zahteve - hitan nastavak razgovora u vezi sa poštovanjem potpisanog Protokola, usvajanje izmena i dopuna Krivičnog zakonika Republike Srbije i isplata novogodišnje nagrade u skladu sa Posebnim kolektivnim ugovorom. Traži se i hitan početak pregovora o ceni rada u 2025. godini, kao i početak pregovora o izmenama i dopunama Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija