Društvo

U Srbiji danas pretežno sunčano, temperatura do 24 stepena Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/10/2024

-

07:17

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Snažno polje anticiklona koje se pozicioniralo iznad Srbije neće dozvoliti promenu vremena u narednih tri do četiri dana. Kišonosni oblaci kreću se dalje od nas, vazduh je relativno suv, vreme stabilno, rekla je metorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Kako je navelia, to znači da danas neće biti kiše već da će u danu pred nama biti pretežno sunčano. U narednih dva do tri sata može da se očekuje i podizanje magle i sumaglice po kotlinama i dolinama.

"Na brže podizanje magle, osim sunca, uticaće sve jači vetar. U narednim satima duvaće slab do umeren severni i severozapadni. Sa tim severnim vetrom stiže i umereno topao vazduh. Maksimalna temperatura danas od 19 do 24 stepena", rekla je Ćirković.

U narednim danima očekuje nas blagi i postepen pad temperature. Od četvrtka očekujemo i nešto više oblaka, kao i kišu u južnim i zapadnim predelima zemlje.

U četvrtka će početi da duva i hladna košava. U košavskom području se očekuju i olujni udari. Jutra će biti maglovita, zato se vozačima savetuje dodatna opreznost prilikom vožnje, naročito kroz doline i klisure.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija