Društvo

Televizija Newsmax Balkans počela emitovanje programa

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2024

-

23:23

Televizija Newsmax Balkans počela emitovanje programa
Televizija Newsmax Balkans počela emitovanje programa - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Newsmax Balkans, nova kablovska televizija u Srbiji, počela je večeras emitovanje programa centralnom informativnom emisijom "Presek" u 18 časova.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić istakao je da je kompanija veoma ponosna što je u svoj portfolio televizijskih kanala uvrstila i franšizu američkog Newsmaxa.

Ocenio je da ta televizija dodatno osnažuje poziciju Telekoma Srbija, omogućavajući pristup svetskoj mreži informacija, ali i američkoj produkciji, koja će gledaocima doneti sadržaje najvišeg kvaliteta.

Fonet/Aleksandar Barda

 

"Lansiranje uglednog medijskog brenda kakav je Newsmax, predstavlja još jedno značajno partnerstvo koje potvrđuje ispravnost naše strategije razvoja i ekspanzije 'Telekom Srbija Grupe' na globalnom tržištu", rekao je Lučić.

Direktorka televizije Aleksandra Krstić rekla je da je cilj televizija koja se oslanja na činjenice, ali donosi i različite perspektive.

"Kada smo započeli ovu priču, pre samo šest meseci, naš cilj je bio jasan – želeli smo da publici pružimo nešto drugačije. Želeli smo televiziju koja se oslanja na činjenice, a koja istovremeno donosi i različite perspektive, otvarajući prozor u svet aktuelnih dešavanja", rekla je Krstić.

Redovna programska šema startuje u 6.30 časova jutarnjim programom "Otvori oči".
Pored iskusne ekipe urednika sa gledaocima se druže Jovana Vukojević, Miloš Anđelković, Ivana  Majstorović i Mihajlo Pavić.

Fonet/Aleksandar Barda

 

Za izveštaje o vremenskoj prognozi zadužena je Dragana Milenković.

Informativna emisija "Presek" ima tri dnevna izdanja u 12, 15 i 18 časova.

Glavni urednik Informativnog programa je iskusni Igor Šanjević, a domaćini dnevnika biće Marijana Marković, Slađana Letinčić, Stanko Pevac, Vladimir Karalejić i Zoran Ćirić.

Oni će posle večernjih vesti biti i domaćini emisije "Stav dana" u kojoj će se posebno analizirati najvažnije teme ili događaji.

Insistiranje na činjenicama i izveštajima sa lica mesta, drugačiji odabir i inovativni pristup temama, kao i kredibilna analiza biće osnova uređivačke politike televizije.

Pored navedenih programskih segmenata, gledaocima se nudi bogat dokumentarni program u sopstvenoj i spoljnoj produkciji, a posebno američke televizije Newsmax.

Subotom i nedeljom gledaoci mogu da prate porodični magazin "Tražim reč", urednica i domaćin je Daliborka Delibašić.

Pregled događaja iz sveta u večernjoj emisiji "Portal" donosi urednica Jelena Stevanović, dok Nina Janjušević vodi emisiju "Prozori Balkana" popodnevna emisija sa zanimljivim pričama dopisnika te televizije iz Srbije i regiona.  

Udarni večernji termin u 21 čas rezervisan je za emisiju "Sinteza".

Popularni "hard talk" format autorski uređuje i vodi iskusni, dobro poznati novinari i voditelji, između ostalih Luka Mičeta, Danijela Šegan, Zoran Trifunović. 

Program televizije dostupan je na Iris TV 119, Supernova 19, kao i na portalu newsmaxbalkans.com.
 

Komentari (0)

Srbija