Društvo

Dačić u Loznici: Spasilački timovi Srbije spremni da reaguju u bilo kom trenutku

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2024

-

21:22

Dačić u Loznici: Spasilački timovi Srbije spremni da reaguju u bilo kom trenutku
Dačić u Loznici: Spasilački timovi Srbije spremni da reaguju u bilo kom trenutku - Copyright Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras u Loznici, na dočeku Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije MUP-a koji je bio upućen u Bosnu i Hercegovinu radi pružanja međunarodne humanitarne pomoći, da su spasilački timovi Srbije sposobni i spremni da reaguju u svakom neophodnom trenutku.

Dačić je podsetio da su nakon nesreće u Bosni i Hercegovini u kojoj je veliki broj ljudi stradao u poplavama, spasilački timovi Srbije reagovali u najbržem roku, saopšteno je iz MUP-a.

"Predsednik Vučić je ponudio svaku pomoć Srbije i kada je Bosna i Hercegovina zvanično izrazila zahtev, mi smo u roku od nekoliko sati, mislim na Sektor za vanredne situacije i vodoprivredno preduzeće "Srbijavode", koje je sastavi deo našeg Republičkog Štaba za vanredne situacije, uputili pomoć", naveo je ministar.

Dodaje da su srpski spasioci, s obzirom na vreme koje je prošlo od trenutka nesreće, najviše bili angažovani na uklanjanju svih posledica ove prirodne katastrofe.

"Tako da je 36 naših pripadnika sa 12 vozila i dve mašine, dva bagera javnog preduzeća "Srbijavode" otišlo u Bosnu i Hercegovinu i bili su deo međunarodnog tima i čini mi se da je upravo naš tim najduže ostao tamo", rekao je Dačić.

Ministar je poručio pripadnicima specijalističkih timova da bi voleo da u budućnosti ne bude sličnih povoda za njihovo angažovanje, ali da su pokazali da su heroji i da ukoliko se nešto desi građani Srbije mogu da budu mirni i uvereni da će im pomoć biti pružena na vrhunskom nivou od strane naših državnih organa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija