Društvo

Koliko plaćamo namirnice i zašto je reagovala Antimonopolska komisija: Probudite se uz Euronews Jutro

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/10/2024

-

21:46

Koliko plaćamo namirnice i zašto je reagovala Antimonopolska komisija: Probudite se uz Euronews Jutro
Koliko plaćamo namirnice i zašto je reagovala Antimonopolska komisija: Probudite se uz Euronews Jutro - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

O brojnim temama iz sveta politike, ekonomije, zdravstva, prosvete, umetnosti i sporta i sutra ćemo govoriti u emisiji Euronews Jutro. Sa Vama je od sedam sati Marija Šehić koja će sa svojim gostima razgovarati o svim aktuelnim pitanjima.

U izdanju za ponedeljak, 14. oktobar, izdvajamo:

Zbog identičnih cena 35 proizvoda trgovinski lanci Delez, Merkator, Univer i DIS na udaru Antimonopolske komisije. Sumnja se da su kompanije među sobom dogovarali cene. Šta ukoliko se utvrdi da je to istina? Kako se uopšte formiraju cene na srpskom tržištu i zašto su pojedini proizvodi i do tri puta skuplji kod nas nego na Zapadu? O tome u temi jutra sa profesorom Ekonomskog fakulteta Velimirom Lukićem i Jovanom Ristićem iz Udruženja za zaštitu potrošača "Efektiva".

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše profesor Fakulteta političkih nauka u penziji Zoran Stojiljković.

Iako su prištinske vlasti nedavno ukinule zabranu za proizvode iz centralne Srbije na prelazu Merdare, kolona kamiona na administrativnom prelazu ogromna. Zbog čega? To proverava naša reporterka. Uživo smo tamo.

Kakav je položaj preduzetnica u Srbiji? Posluju li ravnopravno sa muškarcima i jesu li dovoljno uključene u glavne ekonomske tokove u Srbiji? Odgovore na ova pitanja tražimo od Sanje Popović Pantić iz Udruženja poslovnih žena Srbije i Marije Ignjatović iz projekta UN Women.

Saznaćete i šta je Čivning stipendija i kako najlakše da dođete do nje.

U utorak će biti održana dugo očekivana premijera filma "Prva klasa: pun gas!". Zašto ga neki kritičari vide kao svojevrstan nastavak kultnog filma "Nacionalna klasa", uoči premijere pitamo glavnog glumca filma Radeta Ćosića.

Posle pobede nad Švajcarskom u Leskovcu, fudbaleri Srbije gostuju Španiji u četvrtom kolu Lige nacija grupe A. Detalje iz sporta donose nam kolege sa Arena sporta.

Komentari (0)

Srbija