Društvo

Danas osetno toplije, temperatura do 26 stepeni: Stiže promena vremena i saharski pesak

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/10/2024

-

07:19

Danas osetno toplije, temperatura do 26 stepeni: Stiže promena vremena i saharski pesak
Danas osetno toplije, temperatura do 26 stepeni: Stiže promena vremena i saharski pesak - Copyright Euronews/Branislava Gigović Grubić

veličina teksta

Aa Aa

Vazdušni pritisak je i dalje iznad normale. Nalazimo se pod uticajem anticiklona, koji će nas u narednih 24 sata štititi od kiše i tmurnih oblaka. Atmosefera je stabilna, zato ovog jutra mestimično ima i magle koja lokalno smanjuje vidljivost ispod 200 metara, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

"Magla će se vrlo brzo podići, već sa prvim sunčevim zracima, tako da će u ostatku dana biti sunčano i vedro. Na brže podizanje magle uticaće i sve jači vetar koji će danas duvati sa juga i jugoistoka", navela je.

Najjači vetar danas će duvati u Banatu, brzinom do 50 kilometara na sat.

Kada je reč o temperaturi, ona raste iz sata u sat. Danas će biti relativno toplo za ovaj period godine. Maksimalna dnevna kretaće se od 22 do čak 26 stepeni Celzijusa.

Kako je dodala, u nastavku nedelje ostaje toplo, ali ne u potpunosti stabilno. U sredu se očekuje prolazna kiša i nešto jači vetar. 

"Kiša će vrlo brzo prestati, već u četvrtak biće suvo. Međutim, krajem radne nedelje treba računati i na manju količinu saharskog peska koja će stići u Srbiju", rekla je Ćirković.

Komentari (0)

Srbija