Društvo

U Srbiju stiže Miholjsko leto: Posle hladnih, kišnih dana, oktobar sunčan

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/10/2024

-

07:10

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Tokom ovog oktobra očekuje nas Miholjsko leto. Prema najnovijim prognozama, oktobar 2024. godine biće topliji i suvlji od višegodišnjeg proseka. Naročito topao i suvlji biće na krajnjem istoku i jugu Srbije, gde se očekuju nešto više temperature, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

"Jutra će biti prohladna i sveža. Srednja minimalna temperatura na teritoriji cele Srbije iznosiće  oko 9 stepeni, dok će maksimalna biti oko 19", ističe Ćirković.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Danas toplije nego juče

Severni vetar je od jutros oslabio i u narednim satima, tačnije do sutra ujutru promeniće pravac na južni, što će nam doneti otopljenje. Danas će i dalje duvati severni vetar, sa najjačim udarima u Negotinskoj i Timočkoj Krajini.

"Trenutno je vreme sveže, na planinama ima slabog prizemnog mraza. Međutim, u narednim satima biće prijatnije. Maksimalna dnevna kretaće se od 18 do 21 stepen", kaže Ćirković.

U nastaku nedelje biće toplije, ali samo do četvrtka kada u Srbiju stiže novi talas kiše i pljuskova i zahlađenje.

Temperatura će ponovo pasti ispod 20 stepeni. Takođe, krajem nedelje stiže i manja količina saharskog peska, pa računjate da će kiša piti prljava a vazduh zamućen.

Komentari (0)

Srbija