Društvo

Kurs kineskog jezika za gimnazijalce u Boru počinje u oktobru

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2024

-

18:36

Kurs kineskog jezika za gimnazijalce u Boru počinje u oktobru
Kurs kineskog jezika za gimnazijalce u Boru počinje u oktobru - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Memorandum o izvođenju fakultativne nastave kineskog jezika u borskoj Gimnaziji potpisan je danas u Nišu i počeće sa izvođenjem u oktobru.

Gimnazija "Bora Stanković" u Boru i Institut "Konfucije" pri Univerzitetu u Nišu i Srbija Ziđin Koper dogovorili su da u okviru kompanijskog programa "Talenti Ziđina" uvedu kurs za izučavanje kineskog jezika, saopštila je kompanija.

Plan i program nastave kineskog jezika, kao trećeg stranog jezika koji će biti fakultativan, propisuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Potpisivanju Memoranduma o razumevanju, koji podrazumeva uspostavljanje saradnje između tri strane i promociju izučavanja kineskog jezika u Boru, prisustvovao je ambasador Kine u Beogradu Li Ming.

"Odnos između država ogleda se u međusobnom prijateljstvu između naroda, a prijateljstvo između naroda u međusobnom razumevanju, pa je jezik najbolji ključ za razumevanje jedne zemlje", naveo je ambasador.

Dodao je da su učenje drugih jezika i jačanje međuljudske i kulturne razmene važni mostovi za razumevanje između naroda.

"Institut Konfucije je projekat saradnje kineskih i stranih partnerskih institucija koje zajedno postižu dogovore, grade i dele rezultate u oblasti jezičkog obrazovanja. Takođe, institut je i važna platforma za kulturnu razmenu i praktičnu saradnju između Kine i stranih zemalja", rekao je Li.

Prema rečima direktora Gimnazije "Bora Stanković" u Boru, Miljane Golubović, fakultativna nastava na kineskom jeziku biće organizovana dva puta nedeljno, a prve časove gimnazijalci moći će da slušaju u oktobru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija