Društvo

Temperatura danas u većem delu Srbije iznad proseka, ciklon iz Italije donosi kišu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/09/2024

-

07:12

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Vremenske prilike danas će biti pod uticajem veoma slabog ciklona koji se formirao iznad Italije. Na prednjoj strani tog ciklona ka nama struji vlažan i nestabilan vadzuh, što znači da će u narednim satima biti kiše, ali vrlo slabog inteziteta, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

"Jutro i prvi deo dana biće oblačno i suvo. Prve kišne kapi očekuju se oko 14h, na jugozapadu oko Priboja, Sjenice i Čačka. Tokom dana kišonosni oblaci napredovaće ka Beogradu i Nišu. U Vojvodini i najsevernijim delovima Beograda danas bez kiše", navela je ona.

Kako je dodala, kišonosne oblake pratiće i sve jači vetar. U narednm satima duvaće umeren do pojačan istočni i severoistočni pravac. Najjači udari očekuje se u Negotinskoj i Timočkoj Krajini gde će brzina tokom večeri dostići 50 kilometara na sat.

"Kada je reč o temperaturi, danas će u većini mesta biti iznad proseka i iznad 20 stepeni.  Maksimalna dnevna od 19 do 25 stepena", navela je ona.

Narednih dana

Dodaje će kraj radne nedelje i vikend obeležiti suvo vreme uz dosta sunčanih i vedrih sati.

"Jutarnja temperatura kolebaće se oko 10 podeljka, maksimalna dnevna biće u intrevalu od 20 do 25 stepeni. Važno je istaći da nakon današnjeg i sutrašnjeg  dana neće biti kiše. Dakle, za vikend suvo", zaključial je ona.

 

Komentari (0)

Srbija