Društvo

"Boris" je oslabio - nastupa razvedravanje i porast temperature: Da li nas takvo vreme očekuje i narednih dana?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/09/2024

-

07:11

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Ciklon Boris je oslabio i sada odlazi dalje ponovo, retrogradno na sever. To za nas znači stabilnije vreme, razvedravanje i porast dnevnih temperatura, kaže meteorolog Euronews Srbija, Milena Ćirković.

"U narednim satima doćiće do delimičnog razvedravanja. Najviše sunca danas će biti u Vojvodini, Beogradu i Negotinskoj i Timočkoj Krajini. Slaba, sipeća kiša padaće na krajnjem jugu oko Prištine, Prizrena, uveče i oko Leskovca i Surdulice. Reč je malim količinama ispod jednog litra po metru kvadratnoM", navela je ona.

Kako kaže, stabilizaciju vremena prati i smirivanje vetra. U narednim satima duvaće slab do umeren vetar severnog i severoistočnog pravca.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Kada je reč o temperaturi, danas će biti malo toplije nego juče. Maksimalna dnevna kretaće se od 18 stepeni u Loznici do 23 stepena Celzijusa u Negotinu i Nišu. U Beogradu će najviša dnevna biti 21 stepen Celzijusa", dodala je ona.

Narednih dana

U nastavku nedelje, dodaje Ćirković, sve manje oblaka i sve manje kiše.

"Slaba do umerena kiša padaće povremeno do petka. Zatim za dane vikenda ponovo ulazimo u jedan stabilan i topao period koji će obeležiti temperatura između 20 i 25 stepeni. Novo pogoršanje očekuje se sredinom naredne sedmice, oko 25. septembra", zaključila je ona.

 

Komentari (0)

Srbija