Društvo

Ministarstvo prosvete objavilo podatke u koliko škola je danas bila potpuno obustavljena nastava

Komentari

Autor: Tanjug

16/09/2024

-

15:10

Ministarstvo prosvete objavilo podatke u koliko škola je danas bila potpuno obustavljena nastava
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da je prema podacima dobijenim od svih školskih uprava, od ukupno 1.294 osnovne škole, nastavu obustavilo do 30 odsto nastavnika u 133 škole, dok su časovi skraćeni u 339 osnovnih škola.  

Kako se navodi u saopštenju, u 97 škola nastavu nije držalo od 30 do 70 odsto nastavnika, a u 444 osnovne škole nastavu je obustavilo više od 70 odsto nastavnika.

Od ukupno 478 srednjih škola, u 69 srednjih škola nastavu je obustavilo do 30 odsto nastavnika, u 40 škola nastavu nije držalo od 30 do 70 odsto nastavnika, dok je u 173 srednje škole nastavu obustavilo više od 70 odsto nastavnika. Časovi su skraćeni u 125 srednjih škola. 

Premijer Miloš Vučević rekao je ranije da je od jutros potpuna obustava rada u 37 odsto škola, dodajući da je država predložila najveće povećanje u narednoj godini upravo za prosvetu i da ne postoje "skrivene pare" koji bi Vlada zbog štrajka mogla da iskoristi za povećanje plata.

Predstavnici četiri sindikata u prosveti, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Gradskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" i Sindikata radnika u prosveti Srbije ponovili su danas zahteve da se njihove plate povećaju toliko da dostignu republički prosek, kao i da povećanje plate bude u jednakom procentu za sve zaposlene u prosveti, za nastavni i nenastavni kadar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija