Društvo

Sadržaj namenjen svima - od bumera do zumera: Šta očekuje gledaoce u novom jutarnjem programu televizije Euronews Srbija

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/09/2024

-

14:22

Sadržaj namenjen svima - od bumera do zumera: Šta očekuje gledaoce u novom jutarnjem programu televizije Euronews Srbija
Sadržaj namenjen svima - od bumera do zumera: Šta očekuje gledaoce u novom jutarnjem programu televizije Euronews Srbija - Copyright Promo/Miloš Nadaždin

veličina teksta

Aa Aa

Među brojnim novitetima u novoj programskoj šemi televizije Euronews Srbija koja startuje od 16. septembra na našoj televiziji jeste i jutarnji program koji će voditi izvrsne novinarke Marija Šehić i Lana Nanovski. Jutarnji program emitovaće se radnim danima od sedam do 10 časova, a za cilj ima da uvede gledaoce u potpuno novu eru informisanja, edukacije i zabave, nudeći pažljivo odabrane sadržaje namenjene svim generacijama.

Veliko osveženje za televiziju Euronews Srbija donosi brojna iznenađenja, o kojima za Euronews.rs govore Marija i Lana.

"Naša publika je već navikla da je informišemo na samom početku dana, ali sada menjamo koncept i nudimo nove sadržaje. Za početak družićemo se tri sata, od 7 do 10 svakog radnog dana tako da će publika imati priliku da, pre nego što krene na posao, sazna kako da izbegne saobraćajnu gužvu. Potom ćemo prelistati zajedno dnevne novine, a ceo program obogatiće i interesantne priče naših reportera iz cele Srbije", kaže Marija u razgovoru za naš portal i nastavlja:

"Analiziraćemo zajedno najaktuelnije teme sa društvenih mreža, bavićemo se i politikom, ekonomijom, kulturom i sportom. Sa našim kolegama Natašom Đulić Banović i Nikolom Krunićem analiziraćemo geopolitičku situaciju u svetu i kako to može uticati na nas. Ono od čega ne odustajemo su: objektivnost, proverene i pravovremene informacije"

Promo/Miloš Nadaždin

Marija Šehić

Lana kaže da je petak tu da ponudi pravi uvod u vikend - rasterećujuć i aktuelan.

"Pogled na svet jedne nove generacije će svakako osvežiti medijsku scenu koja je prezasićena istim temama i sagovornicima koji se ponavljaju iz godine u godinu"

Ističe da je u pitanju jutarnji program za sve generacije - od bumera do zumera.

"I svi oni žele da konzumiraju sadržaj kroz različite platforme. Zato očekujemo da naše kolege sa portala obrade segmente kojima se bavimo kako bi svi jednim klikom mogli da stignu do naših tema. Kroz Instagram rilsove ćemo nuditi kratak pogled u ono što radimo svakog radnog dana. Od ponedeljka do četvrtka Marija će teme obrađivati u svom već prepoznatljivom stilu, a u petak ja preuzimam i donosim jednu novu perspektivu", nastavlja Lana.

Marija dodaje da će joj najveći izazov u ovom projektu biti ustajanje u četiri ujutru, premda je godinama radila jutarnji program i ustajala noću.

"Ono što jeste izazov, a neće biti tako teško, to je da ostanemo jedinstveni i da zadržimo nivo koji Euronews u Srbiji već godinama neguje"

Promo/Miloš Nadaždin

Lana Nanovski

S druge strane, Lani je najveći izazov to što je novi jutarnji program njen voditeljski prvenac.

"Sve vam je jasno. Studio je novi prostor za mene i pružena mi je velika šansa koju moram da opravdam. Ne, to uopšte nije pritisak (smeh)... Jutarnjih programa je mnogo, a voditelji najčešće godinama sede u istim 'foteljama' - izazov mi je da dokažem svima da mlade ljude treba pustiti u etar i pružiti im poverenje. Takođe, biti zabavan - a sveden, posebno je izazovno na današnjoj sceni punoj performansa"

Na pitanje šta za svaku ponaosob znači rad na televiziji Euronews Srbija, prva odgovara Marija:

"Rad na Euronews Srbija doneo mi je mogućnost da razgovaram sa ljudima koji imaju različite stavove i da u najvećem broju slučajeva postignem da ti razgovori budu civilizovana i konstruktivna rasprava. U tom duhu želim da nastavim svoj rad"

Lana pak, ističe da joj je Euronews Srbija doneo mogućnost da izađe iz zone komfora.

"Došla sam kao reporterka pa sam krenula da se bavim dešavanjima na društvenim mrežama u emisiji Kocka - što je svakako format novog doba. To ću i nastaviti da radim u toku nedelje. Sada se opet upuštam u nešto novo. Jednog dana - volela bih da imam autorsku emisiju", zaključuje.

Bilo kako bilo, dve voditeljke su uzbuđene i više nego spremne da u ponedeljak od 7 časova ušetaju u studio i predstave gledaocima novo čedo naše televizije.

Komentari (0)

Srbija