Društvo

Vučić: U toku izgradnja auto puta Beograd-Zrenjanin, za projekat izdvojeno gotovo 1,6 milijardi evra

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2024

-

12:33

Vučić: U toku izgradnja auto puta Beograd-Zrenjanin, za projekat izdvojeno gotovo 1,6 milijardi evra
Vučić: U toku izgradnja auto puta Beograd-Zrenjanin, za projekat izdvojeno gotovo 1,6 milijardi evra - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da uskoro počinje izgradnju pruge koja će ići 120 kilometara na sat i koja će spajati južni Banat sa Zrenjaninom, sa severnim Banatom do Kikinde, ali i sa Severobačkim okrugom sve do Subotice.

"Uskoro krećemo u izgradnju pruge koja će ići 120 km na sat, spajaće južni Banat sa Zrenjaninom, srednjim Banatom, dakle severnim Banatom, produžiće se krak do Kikinde, ali i sa Severno-Bačkim okrugom sve do Subotice. A onda ćemo dodatno i posebno da to uvezujemo Pančevom sa Beogradom, da bi svako imao direktnu liniju do Beograda i da bismo glavni grad spojili sa svim banatskim mestima i centrom Severne Bačke, kakva je Subotica", naveo je Vučić. 

Predsednik Srbije je istakao i da je u toku izgradnja auto puta Beograd-Zrenjanin i da je za taj projekat izdvojeno gotovo 1,6 milijardi evra.

"To više neće biti isti Zrenjanin, ni Banat, ni Vojvodina, a ni Srbija. Sve je promenljeno i sve je drugačije. Ali mi živimo toliko brzo da ponekad to nećemo ni da vidimo, a ponekad nećemo da pokažemo ni zadovoljstvo", ocenio je Vučić.

Vučić je danas prisustvovao svečanoj ceremoniji pokretanja serijske proizvodnje guma u kineskoj fabrici Linglong. Tom prilikom je rekao da je ta najveća grinfild investicija u Srbiji realizovana zahvaljujući velikom prijateljstvu i želji predsednika Kine Si Đinpinga da pomogne Srbiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija