Društvo

Nesreća u srednjoj školi u Leskovcu, pao deo plafona: Povređene dve učenice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/09/2024

-

13:31

Nesreća u srednjoj školi u Leskovcu, pao deo plafona: Povređene dve učenice
Hitna pomoć - Copyright Fonet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Dve učenice srednje leskovačke škole, povređene su danas nakon što se na njih obrušio plafon, nezvanično saznaje Euronews Srbija. Prema prvim navodima, nesreća se dogodila u vreme kada zgradu pohađaju učenici Ekonomske škole.

Inače, Ekonomska škola nema svoju zgradu, već godinama unazad koristi zgradu koja je u vlasništvu leskovačke Gimnazije i čiji učenici nasavu imaju u prepodnevnim časovima. Učenici Ekomoske škole koriste ove prostorije za izvođenje nastave u drugoj smeni. O svemu je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo. 

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu dr Nebojša Dimitrijević kaže za Euronews Srbija da su u toj zdravstvenoj ustanovi pregledane dve povređene devojčice.

"Devojčice su svesne, komunikativne i nemaju vidljivih teških povreda. Pregledao ih je neurolog, ali se on izjasnio da je potrebno da ih pregleda dečji neurolog. Kako smo mi opšta bolnica imamo samo jednog dečjeg neurologa koji je trenutno na odmoru. Zato smo odlučili da devojčice transportujemo u UKC Niš. Svi smo oprezni kada su deca u pitanju", rekao je Dimitrijević za Euronews Srbija.

Da su dve učenice iz Leskovca dovezene u Urgentni centar Niš, potvrđeno je i iz ove ustanove.

"Dve devojcice koje su 2010. godište, iz Leskovca, u pratnji medicinske ekipe iz Leskovca dovezene su u Urgentni centar Niš. Pacijentkinje su svesne, komunikativne, orijentisane, bez vidljivih povreda. Nakon stih prgleda, one su otpuštene i nema potrebe za hospitalizacijom",  saopšteno je iz UKC Niš.

Istraga je u toku.

Komentari (0)

Srbija