Društvo

Gojković čestitala početak školske godine

Komentari

Autor: Tanjug

01/09/2024

-

13:19

Gojković čestitala početak školske godine
Gojković čestitala početak školske godine - Copyright Tanjug/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković čestitala je danas početak nove školske godine prvacima, svim đacima i prosvetnim radnicima.

"Škole su važna mesta ne samo za sticanje obrazovanja, već i za drugarstvo, i mesto su da pokažete svoje najlepše emocije. Neka ovo životno poglavalje ostane u lepom sećanju i za vas i za vaše porodice", istakla je Gojković.

Ona je posebne čestitke uputila đacima prvacima. 

"Ovo je poseban dan za vas i vaše porodice, jer počinjete novo poglavlje u životu. Verujem da ćete brzo prihvatiti nove obaveze i da ćete se radovati učenju i druženju", navela je Gojković i naglasila da je ulaganje u obrazovanje ključ prosperiteta jednog društva.

Dodala je da će Pokrajinska vlada i u novom mandatu dosledno podržavati unapređivanje obrazovanja, s ciljem da nastavnici, učenici i njihovi roditelji u Vojvodini imaju sve bolje mogućnosti i uslove za učenje i rad, saopštila je Pokrajinska vlada.

Gojković je podsetila da je polovinom ove godine dodeljeno 186 miliona dinara za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i održavanje školskih objekata širom Vojvodine i navela da se ulaže u izgradnju novih škola, ali i izgradnju i obnovu sportskih terena i školskih igrališta, kako bi najmlađima bili obezbeđeni svi uslovi za zdravo i bezbedno odrastanje.

Samo od 2021. godine Pokrajinska vlada je u oblast obrazovanja za investicije i opremanje uložila dve milijarde dinara, navedeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

Srbija