Društvo

Advokat o uhapšenim Srbima na Kosovu: Cvetković iz Pasjana pušten u kućni pritvor, ostali u pritvoru do novembra

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2024

-

17:22

Advokat o uhapšenim Srbima na Kosovu: Cvetković iz Pasjana pušten u kućni pritvor, ostali u pritvoru do novembra
Tanjug/Dopisnik KiM - Copyright Tanjug/Dopisnik KiM

veličina teksta

Aa Aa

Sud u Prištini ukinuo je danas meru pritvora Draganu Cvetkoviću iz Pasjana, jednom od petorice osumnjičenih za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva i preinačio ga u meru kućnog pritvora, potvrdila je za Tanjug njegov advokat Jovana Flipović.

Ona je naglasila da je u svojstvu odbrane zadovoljna odlukom suda.

"Dragan će se u ovom postupku braniti od kuće i nadamo se da će u daljem toku postupka sud i tužilaštvo postupati u skladu sa zakonom", rekla je Filipović.

Preostaloj četvorici uhapšenih Srba - Draganu Ničiću, Slobodanu Jevtiću, Milošu Šošiću i Nenadu Stojanoviću sud u Prištini produžio je meru pritvora do 3. 11. 2024.godine, potvrdio je advokat Vasilije Arsić koji je na ovu odluku najavio žalbu Apelacionom sudu.

Dragan Cvetković je 3. avgusta zajedno sa još četvoricom Srba uhapšen u Pasjanu pod sumnjom da su počinili navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom sukoba na KiM u periodu od 1998. do 1999. godine.

Njima je određen pritvor do 30 dana, a odbrana tada istakla da su sumnje da su uhapšeni počinili ratni zločin neosnovane i najavila da će uložiti žalbu na odluku o pritvoru.

Zbog hapšenja petorice Srba ranije su se stanovnici srpskih sredina iz oblasti kosovskog Pomoravlja okupili u Pasijanu kako bi izrazili miran protest zbog hapšenja petorice Srba. Više o tome OVDE. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija