Društvo

Dačić: Platforma "Pronađi me" nije aktivirana, dečak (9) iz Beograda pronađen i vraćen porodici

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/08/2024

-

23:26

Dačić: Platforma "Pronađi me" nije aktivirana, dečak (9) iz Beograda pronađen i vraćen porodici
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je netačna informacija koja se večeras pojavila u pojedinim medijima da je aktiviran sistem "Pronađi me", u slučaju nestanka devetogodišnjeg dečaka, koji je brzo pronađen i vraćen porodici, saopštio je MUP.

"Apsolutno je netačna informacija koju su pojedini mediji večeras objavili da je aktiviran sistem 'Pronaći me' u slučaju nestanka devetogodišnjeg dečaka u Beogradu“. Dečak čiji je nestanak danas prijavljen, pronađen je u Mirijevu i živ izdrav vraćen porodici", rekao je Dačić.

Platformu "Pronađi me" može da aktivira jedino Ministarstvo unutrašnjih poslova, a ona danas nije aktivirana, dodao je Dačić.

"Ovakvi postupci pojedinih medija koji objavljivanjem neproverenih i netačnih informacija dižu paniku i uznemiravaju javnost su nedopustivi, a posebno kada je upitanju zloupotreba sistema 'Pronađi me'. Još jednom apelujem na medije da sve informacije provere u Odeljenju za medije i komunikacije MUP putem broja telefona 0113139781 ili na imejl biro@mup.gov.rs", rekao je ministar Dačić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija