Društvo

Počinje novi toplotni talas: Temperatura od danas i do 35 stepeni, pred nama vreli vikend

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/08/2024

-

07:22

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Temperatura od danas ponovo iznad 30, ponegde i 35 stepeni. Počinje novi toplotni talas. Izolovani pljuskovi u narednim danima biće rezervisani samo za brdsko planinske predele.

Zbog sve većih temperatura ponovo je aktiviran meteoalarm, ovog puta žuti i narandžasti. Vreme će danas i narednih dana biti nepovoljno za hronične bolesnike i meteoropate. Takođe, i dalje postoji opasnost od izbijanja šumskih i drugih požara, zato se savetuje dodatna opreznost, navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Ćirković.

Vazdušni pritisak iznad Srbije polako raste. Sve više jača polje anticiklona koje će nam obezbediti nekoliko stabilnih dana. Oblačni sistemi sa intezivnim pljuskovima, premeštaju se dalje od nas, preko Nemačke, Poljske i Belorusije

U danu pred nama tako, sunčano i vedro. Oblaci će biti retka pojava, zato će UV indeks danas imati visoku vrednost. Po koji izolovani pljusak može pasti poslepodne na jugozapadu, u brdsko planinskim predelima

Atmosfera je relativno stabilna, to potvrđuje i aktuelna karta vetra na kojoj se vidi da će u narednim satima duvati veoma slab vetar severnog pravca.

Kada je reč o temperaturi, danas toplije nego juče. Maksimalna dnevna kretaće se od  30 do 34 stepeni.

Za dane vikenda biće još toplije. Tokom dana živa u termometru stići će do 37-38 podeljka. Noći i jutra, sa druge strane ostaće relativno sveži u većini mesta. 

Tropske noći, koje su teške za san i za odmor, mogu da očekuju Beograđani. U urbanim sredinama temperatura se neće spuštati ispod 20 podeljka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija