Društvo

Promenljivo oblačno i nestabilno: Mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, temperatura do 34 stepena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/08/2024

-

07:22

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Danas promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Temperatura do 34 stepena.

Nakon toplotnog talasa, u Srbiji danas vremenske nepogode, i iz tog razloga ponovo je aktiviran narandžasti meteoalarm. Intezivni pljuskovi, grmljavina i grad danas se očekuju u južnim i zapadnim predelima, ponegde i u Vojvodini, navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Ćirković.

Dan će biti veoma nestabilan. Prepodne kiša i pljuskovi padaće na jugu, posleponde intezivni pljuskovi i grad biće rezrevisani za  Srem i Bačku. Kasno uveče, oko ponoći vremenske nepogode mogu da očekuju stanovnici Beograda, naročito opštine na jugu grada. Očekujemo da padne oko 30-40 litara kiše po metru kvadratnom.

Intezivne pljuskove pratiće i pojačan, na udare jak jugoistočni vetar. Vetar će u zoni najintezivnijih pljuskova duvati brzinom između 30 i 50 kilometara na čas.

Maksimalna temperatura biće za koji stepen niža u odnosu na juče. Danas od 28 do 34 stepena.

U narednim danima kiša i pljuskovi biće sve ređi i uglavnom će biti rezervisani za brdsko planiske predele. U drugom delu sedmice čekaju nas duži sunčani intervali i blagi porast temperature.

Maksimalna dnevna ponovo će biti iznad 35 stepeni, međutim, noći i jutra ostaće relativno sveži u većini mesta, izuzev u urbanim sredinama, poput Beograda, gde slede tropske noći.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija