Društvo

Na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici u toku letačka obuka za buduće pilote Vojske Srbije

Komentari

Autor: FoNet

13/08/2024

-

23:13

Na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici u toku letačka obuka za buduće pilote Vojske Srbije
Na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici u toku letačka obuka za buduće pilote Vojske Srbije - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici u toku je selektivna letačka obuka kandidata za kadete na studijskom programu Vojno vazduhoplovstvo Vojne akademije i za polaznike vojnostručnog osposobljavanja za rezervne oficire roda avijacije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Selektivnu letačku obuku izvode instruktori i nastavnici letenja iz 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile, a prolaze je kandidati koji su uspešno savladali neophodne pripreme, zdravstvena testiranja i teoretski deo osposobljavanja.

Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

 

Letačka obuka se realizuje po razdelima — kandidati prvo prolaze i polažu teoretski deo, potom praktični de odnosno obuku u vazduhu, tokom koje prolaze sistem selekcije kroz određeni broj sati naleta na avionu "utva 75".

Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

 

Prema rečima starijeg nastavnika letenja u 252. eskadrili kapetan prve klase Viktora Nedeljkovića, to je drugi deo selekcije kandidata za Vojnu akademiju i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije.

"Motivacija kandidata je na očekivano visokom nivou. U tome se ne razlikuju ni od jedne prethodne generacije", naveo je Nedeljković.

Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

 

Kandidati za kadete koji uspešno savladaju selektivnu letačku obuku nastaviće osposobljavanje na Vojnoj akademiji, a kandidati za polaznike vojnostručnog usavršavanja za rezervne oficire roda avijacije po uspešnom završetku kursa biti primljeni u profesionalnu vojnu službu i potom započeti letačku obuku za pilote Vojske Srbije, navodi se u saopštenju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija