Društvo

Euronews centar: Kako "digitalna gomila" utiče na živote pojedinaca i njihove porodice?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/10/2024

-

11:52

Euronews centar: Kako "digitalna gomila" utiče na živote pojedinaca i njihove porodice?
Euronews centar: Kako "digitalna gomila" utiče na živote pojedinaca i njihove porodice? - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U večerašnjoj emisiji Euronews centar analiziraćemo kakve posledice ima kreiranje i širenje teorija zavere i lažnih informacija na pojedinca. Primer roditelja Danke Ilić, koji su mesecima izloženi nasilju na mrežama i svakodnevnim dezinformacijama, pokazuje sve loše strane društvenih mreža i tabloidnog novinarstva.

Naime, roditelji Danke Ilić, čija je sudbina potresla Srbiju i region, odlučili su se da na društvenoj mreži TikTok satima odgovaraju na sve teorije zavere koje su se pojavile, a koje upiru prstom u njih kao odgovorne.

 

Majka Ivana je sama rekla da je odlučila da govori na TikTok-u jer su zbog raznih teorija zavere dvojica optuženih za ubistvo - Dejan Dragijević i Srđan Janković - ostali u senci, a ona je došla u centar pažnje.

O tome kako "digitalna gomila" utiče na živote pojedinaca i njihove porodice sa Milošem Milićem razgovaraju Dragan Ilić, psiholog i novinar, i Dalibor Petrović, sociolog i stručnjak za sociologiju društvenih mreža.

U drugom delu emisije sa dr Sinišom Arsićem razgovaramo o veštačkoj inteligenciji - obrazovanju mladih, alatima veštačke inteligencije koje možemo koristiti za izradu vebsajtova, različitih prezentcija, kao i o stvarima koje koristimo u svakodnevnom životu, a koji su osnaženi uz pomoć AI.

Emisiju gledajte od 20 časova.

 

Komentari (0)

Srbija