Društvo

Dačić: Učesnici protesta da poštuju zakon, javni red i mir, nasilje se neće dozvoliti

Komentari

Autor: Tanjug

09/08/2024

-

14:25

Dačić: Učesnici protesta da poštuju zakon, javni red i mir, nasilje se neće dozvoliti
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je sve učesnike protesta zakazanog za sutra u Beogradu, da se ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima i istakao da je mirno okupljanje slobodno, ali da nije dozvoljeno nasilje.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve učesnike protesta, zakazanog za 10. avgust 2024. godine u Beogradu, da se ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije, naročito sa Zakonom o javnom okupljanju. Mirno okupljanje je, u skladu sa zakonom, slobodno, ali nije dozvoljeno nasilje, ugrožavanje bezbednosti ljudi i imovine i bezbednosti Republike Srbije", rekao je Dačić, saopšteno je iz MUP-a.

On podseća da je MUP zadužen za bezbednost svih građana i očuvanje javnog reda i mira, i dodaje da će svako ko prekrši zakon biti sankcionisan i procesuiran.

"Neće se dozvoliti nasilje na ulicama Beograda, kao i napadi na državne institucije, strana diplomatsko-konzularna predstavništva i pripadnike MUP-a. Još jednom pozivamo sve učesnike protesta na poštovanje zakona, javnog reda i mira", rekao je Dačić.

Dodao je da će, u skladu sa članom 52. Zakona o policiji Republike Srbije, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova snimati i fotografisati učesnike ovog javnog okupljanja i okupljanja u pokretu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija