Društvo

Održana sednica Saveta za nacionalne manjine, iz budžeta izdvojeno 30 miliona dinara

Komentari

Autor: FoNet

07/08/2024

-

19:50

Održana sednica Saveta za nacionalne manjine, iz budžeta izdvojeno 30 miliona dinara
Održana sednica Saveta za nacionalne manjine, iz budžeta izdvojeno 30 miliona dinara - Copyright TANJUG/FOTO MLJMPDD

veličina teksta

Aa Aa

Predlog programa za dodelu sredstava iz Bužetskog fonda za nacionalne manjine, za koji su sredstva obezbeđena iz budžeta Srbije i iznose 30 miliona dinara, usvojen je danas na sednici Saveta za nacionalne manjine, saopštilo je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

Sredstva će biti dodeljena kroz javni konkurs koje će raspisati Ministarstvo.

Prema Predlogu programa za dodelu sredstava predviđeno je da je kultura prioritetna oblast finansiranja programa i projekata za nacionalne manjine u 2024. godini, čime se potvrđuje opredeljenje Vlade Srbije da nastavi rad na unapređenju i razvoju kulturnih praksi nacionalnih manjina u Srbiji.

Jedna od ključnih tema sednice bila je potvrđivanje predloga nacionalnih simbola i praznika bošnjačke, goranske, nemačke, romske, slovenačke, ukrajinske i češke nacionalne manjine i ovi predlozi su jednoglasno usvojeni, navodi se u saopštenju.

Ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov izjavio je danas na sednici Saveta za nacionalne manjine da će Ministarstvo nastaviti saradnju sa svim organima vlasti i da će i nadalje graditi partnerske odnose sa nacionalnim savetima nacionalnih manjina, kao i da je Ministarstvo adresa za rešavanje svih izazova sa kojim se u svom radu susreću nacionalni saveti.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija