Društvo

U Srbiji danas pretežno sunčano, temperatura do 31 stepen: Od sredine sedmice još toplije

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

04/08/2024

-

08:17

U Srbiji danas pretežno sunčano, temperatura do 31 stepen: Od sredine sedmice još toplije
U Srbiji danas pretežno sunčano, temperatura do 31 stepen: Od sredine sedmice još toplije - Copyright Euronews/Ljiljana Gradinac

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano, povremeno uz malu do umerenu oblačnost, sa najvišom temperaturom do 31 stepen.

Kako je saopštio Republički hidro-meteorološki zavod (RHMZ), ujutro po kotlinama i visoravnima jugozapadne Srbije očekuje se niska oblačnost ili kratkotrajna magla.

Vetar slab i umeren, na istoku Srbije, povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 28 stepeni do 31 stepen.

U Beogradu pretežno sunčano, posle podne uz umerenu oblačnost. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 18, a najviša oko 30 stepeni.

Meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković, kaže da prognostički modeli za celu narednu sedmicu najavljuju suvo i sunčano vreme uz postepeno otopljenje koje će nam krajem nedelje doneti vrednosti i preko 35.podeljka. 

U ponedeljak i utorak očekuje se promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i prosečno toplo sa maksimalnim temperaturama od 28 stepeni do 32 stepena. Kratkotrajna kiša biće veoma retka pojava. Od srede sunčano i toplije uz najviše temperature od 32 stepena do 36 stepeni.

"Pred nama je još jedan natprosečno topao avgust, što znači da će se temperatura tokom celog meseca kretati i za pet stepeni iznad proseka. Prognozirane vrednosti su u opsegu od 30 do 37 stepeni. Što se tiče padavina, sušni period koji je obeležio prethodnih nekoliko meseci nastavlja se i u prvoj polovini avgusta, dok se za drugu polovinu prognoziraju nešto češći prodori kišonosnih oblaka", rekla je Gojković.

Navodi i da je dugotrajna suša uticala je i na vodostaje širom zemlje, pa će se tako na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca narednih dana vodostaj kretati ispod niskog plovidbenog nivoa, a na Brzavi, Moravici, Kolubari, Jablanici, Vlasini i Lugomiru proticaj vode je na biološkom minimumu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija