Društvo

Blago osveženje za početak nedelje, ali onda temperatura počinje da raste: Kakvo nas vreme čeka?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/07/2024

-

07:06

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Danas nas očekuje blago osveženje. Duvaće nešto jači vetar i moguća je vrlo retka pojava kiše. Temperatura u najtoplijem delu dana ići će do 31 stepen u hladu.

Za veći deo zemlje danas neće biti meteoroloških upozorenja. Najniži stepen meteoalarma uključen je u Šumadiji i na jugu Srbije, zbog potencijalne grmljavine ali i temperature koja će se kolebati oko 30 podeljka, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Lazarević.

Potencijala opasnost od izbijanja šumskih i drugih požara i dalje postoji, zato budite na oprezu i ne palite vatru na otvorenom.

Povremeno jak vetar

Preko Srbije trenutno se premešta jedan hladan front sa sevrozapada, vidno oslabljen, tako da Srbiji danas taj front neće doneti drastičnu promenu vremena.

Međutim, ova promena biće praćena pojačanim vetrom koji je sa prolaskom fronta promenio pravac sa južnog na severni. U narednim satima duvaće pojačan povremeno i jak severozapadni vetar

Prolazak fronta biće praćen i blažim padom temperature. Maksimalna dnevna kretaće se od 28 do 31 stepen.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Danas će biti i nešto više oblaka, a ređa pojava kiše i pljuskova očekuje se u brdsko-planiskim predelima u južnim delovima zemlje

Kakvo nas vreme čeka do kraja nedelje?

U nastavku nedelje toplije. Temperatura će biti u postepenom porastu, ali prema trenutnim prognozama, ne očekujemo da će prelaziti 38-39 stepeni.

U narednim danima povremeno će biti uslova za kratkotrajnu kišu ili pljuskove, ali je reč o maloj količini koja neće biti dovoljna da reši problem trenutne suše

Komentari (0)

Srbija