Društvo

Da li je rešen problem u Narodnom frontu? Nadležni poručili da su majstori na terenu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/07/2024

-

15:15

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što su se u javnosti oglasile pojedine trudnice i porodilje da u ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front ne rade klime, upućen je apel resornom ministarstvu i državi da se taj problem reši što pre zbog ekstremno visokih temperatura.

Ubrzo se oglasila i nadležna ustanova, istakavši da je država preuzela da hitno i u potpunosti reši ovaj problem, kao i da su majstori instalateri na teren.

"Euronews Srbija" je u pokušaju da dođe do aktuelnih i svežih informacija, kontaktirao kliniku Narodni front. Odgovor institucije je bio da će proslediti saopštenje o trenutnoj situaciji.

Ono što se do sada zna su brze reakcije nadležnih, odnosno nadležnih institucija i tu je upravo klinika Narodni front, koja se odmah oglasila po dospevanju ovog problema u javnost, istakla da su nabavljeni novi delovi, odnosno multisplit delovi sistema, da su majstori instalateri odmah izašli na teren da montiraju tu novu opremu.

Ono što se spolja može videti ispred klinike Narodni front, to je da na pojedinim spratovima klima uređaji rade, na nekima ne, negde su otvoreni širom prozori, negde su zatvoreni.

Pre nego što će lično obići upravo ovu kliniku, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je izjavio da su sve ove informacije oko problema sa klima uređajima zlonamerne, zlurade i netačne.

Kako je rekao ministar Lončar, nikada se više nije ulagalo u srpska porodilišta, u zdravstvo naše zemlje. Međutim, tri dana kasnije kada je obišao kliniku Narodni front rekao je da su sada klima uređaji popravljeni i da pacijentkinje sa svojim bebama sada borave u klimatizovanim sobama.

Dodao je i da se havarije usled ekstremno visokih temperatura i ovakvih vremenskih prilika vrlo često dešavaju te da to nije ništa čudno.

U ovoj akciji učestvovali su i neki humani ljudi, a jedan ugostiteljski objekat javio se da besplatno servisira 15 klima uređaja u klinici Narodni front.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Milica Đurđević Stamenkovski, koja je dok se uveliko rešavao problem u klinici Narodni front sa pokvarenim klima uređajima, dopremila ventilatore klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetsko kliničkog centra Srbije.

Donacija ministarke Đurđević Stamenkovski je dočekana "na nož" od strane dela javnosti zbog obima donacije, a o čemu se ministarka obratila na društvenoj mreži Instagram, rekavši da njeno ministarstvo nije zaduženo za zdravstvene ustanove, pa formalno ne može da raspiše potrebnu nabavku, ali da su pronašli način da pruže skroman doprinos.

"Nastavićemo saradnju sa našim porodilištima, a posebnu pažnju poklonićemo onima van Beograda. Svi zajedno treba da se borimo da se deca u Srbiji rađaju u što boljim uslovima i da naše majke iz porodilišta ponesu što lepše uspomene. Svima kojima je osim kritike stalo i do majki i dece, preporučujem da pozovu kliniku u Višegradskoj i informišu se o količini i sadržaju naše donacije. S obzirom na to da se na jednoj od fotografija našlo nekoliko ventilatora koji nisu raspoređeni po sobama, 'dušebriznici' su proglasili da je to ukupan broj rashladnih uređaja koji smo donirali, jer u njihovoj svesti sve treba da se slika, snimi, zabeleži“, navela je ministarka i dodala:

"Takvi pojedinci nisu vredni bilo kakve reakcije. Ovo napisah zarad mog tima koji se borio da što pre organizujemo ovu aktivnost i zarad istine“, napisala je ona na Instagramu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija