Društvo

Najnoviji izveštaj RHMZ, vrelina ne popušta: U 14 sati najtoplije u Ćupriji sa 39 stepeni, u Beogradu 37

Komentari

Autor: Tanjug

13/07/2024

-

14:50

Najnoviji izveštaj RHMZ, vrelina ne popušta: U 14 sati najtoplije u Ćupriji sa 39 stepeni, u Beogradu 37
Najnoviji izveštaj RHMZ, vrelina ne popušta: U 14 sati najtoplije u Ćupriji sa 39 stepeni, u Beogradu 37 - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ćuprija je najtopliji grad u Srbiji, gde je živa na termometru u 14 časova pokazala 39 stepeni Celzijusa.  

Slede, Smederevska Palanka, Veliko Gradište, Negotin, Kruševac, Niš, Leskovac, Zaječar sa 38, dok je u Beogradu, Kragujevcu, Kikindi, Kragujevcu, Kraljevu i Kuršumliji izmereno 37 stepena Celzijusa, pokazuju podaci na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Za stepen manje je u Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Dimitrovgradu i Vranju, dok se živa u termometru na Sjenici podigla do 32, a na Zlatiboru do 31. podeljka Celzijusove skale.

Prema podacima RHMZ-a najniža temperetura je na Kopaoniku gde su izmerena 23 stepena Celzijusa.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

RHMZ upozorava da se veoma izražen toplotni talas nastavlja i u drugoj dekadi jula sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni i uz tropske noći u urbanim sredinama.

U drugoj polovini sledeće sedmice, od 17. jula, očekuje se manji pad temperature i to prvo u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme.
Uprkos manjem osveženju, sa velikom verovatnoćom će se i nadalje produžiti period sa tropskim danima, u većim urbanim sredinama i tropskim noćima, uz deficit padavina.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija