Društvo

Održan protest zbog rušenja Savskog mosta

Komentari

Autor: FoNet

07/07/2024

-

12:36

Održan protest zbog rušenja Savskog mosta
Održan protest zbog rušenja Savskog mosta - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Protest zbog rušenja Savskog mosta održan je danas ispod mosta, na novobeogradskoj strani, a jedan od organizatora Đorđe Miketić poručio je da građani nisu protiv izgradnje novog mosta, jer su Beogradu potrebna bar još dva, već protiv rušenja postojećeg, za koji su stručnjaci rekli da je "zdrav".

Miketić je rekao da borba za most traje već godinu i po dana i da će se nastaviti, kao i da su najavljeni radovi na rušenju mosta ilegalni ili "u sivoj zoni".

On je objasnio da vlast želi da sruši most, jer ima u planu da Beograd na vodi proširi i na drugu stranu ka Novom Beogradu.

Smeta im, kako je kazao, trenutni most i žele nešto lepše da im se uklopi u koncept Beograda na vodi.

"Nema nikakvog rušenja niti bilo kakve gradnje dok se ne usvoji Generalni urbanistički plan grada Beograda", poručio je Miketić, dodajući da može da se govori samo o izmeštanju mosta.

Komentarišući obraćanje gradonačelnika Aleksandra Šapića u petak, u kome je naveo da postoje nesuglasice između njega i ministra građevinarstva Gorana Vesića, Miketić je rekao da ga, kao i većinu građana, ne zanima rasprava dva državna službenika, već da je važna tema most i saobraćaj, jer je to javni prostor za sve građane.

"Mi moramo da se pitamo kako želimo da izgleda razvoj ovog grada", poručio je Miketić i najavio kampanju na društvenim mrežama i aktivnosti na mostu, jer smatra da je vlast izabrala upravo ovaj trenutak da ruši most kada su ljudi na odmorima i kada su u toku Evropsko prvenstvo u fudbalu i Olimpijske igre.
 

Komentari (0)

Srbija