Društvo

Smena sunca i oblaka, temperatura ostaje ispod 30°C: Za vikend preokret

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/07/2024

-

07:42

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Temperatura i danas ispod 30 stepeni. Međutim, spremite se za duži stabilniji period koji je pred nama. Uskoro počinje i novi toplotni talas, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Mielna Ćirković.

Vreme u Srbiji od danas će biti pod uticajem sve snažijeg anticiklona sa  istoka. Međutim, još danas i sutra će na prednjoj strani tog sistema cirkulisati nešto svežiji vazduh, zato temperatura do vikenda neće prelaziti 30 podeljak.

"Maksimalna dnevna kretaće se danas od 25 do 28 stepeni.  Nešto svežije biće jedno na planinama, gde će temperatura ostati ispod 20 stepeni Celzijusa", rekla je Ćirković.

Na planinama će danas biti i nešto više oblaka, ali iz tih oblaka neće padati kiša. U celoj Srbiji danas sunčano i suvo.  Najviše sunčanih sati danas će biti na istoku, u proseku oko 16.

"Na istoku će i danas vetrovito. Duvaće pojačan do jak severozapadni vetar, brzinom od 30-40 kilometara na čas. U ostalim predelima mirnije, uz slab do umeren vetar", kaže.

Tanjug/Dimitrije Nikolić

 

Ćirković navodi i da će vremenske prilike danas izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika. Od reakcija se, dodaje, očekuju nesanica, bolovi u kostima i mišićima.  Na posebnom oprezu u narednim satima neka budu asmatičari i srčani bolesnici.

Sveže za leto biće još u petak, zatim za dane vikenda počinje novi toplotni talas, koji će po svemu sudeći biti dugotrajan. Temperatura se, bar do polovine meseca, neće spuštati ispod 30 podeljka. Od vikenda računajte i na sparne, tropske noći.

Kiša i pljuskova nema ni na vidiku u narednih 20 dana. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija