Društvo

Veliko nevreme u Beogradu: Pljuskovi praćeni olujnim vetrom i grmljavinom paralisali grad, delovi bez struje (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/07/2024

-

22:20

Veliko nevreme u Beogradu: Pljuskovi praćeni olujnim vetrom i grmljavinom paralisali grad, delovi bez struje (VIDEO)
Veliko nevreme u Beogradu: Pljuskovi praćeni olujnim vetrom i grmljavinom paralisali grad, delovi bez struje (VIDEO) - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Snažno nevreme koje je danas u poslepodnevnim časovima pogodilo Hrvatsku, stiglo je večeras i u Srbiju.

Olujno nevreme praćeno pljuskovima pogodilo je prvo Bačku Palanku, Batrovce, Rumu i Novi Sad, a potom i Beograd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 💚Zemun💙 (@moj_zemun)

Nevreme je prvo zahvatilo Dobanovce, Zemun, Surčin i Novi Beograd. Trenutno u glavnom gradu tuku jaki pljuskovi praćeni olujnim vetrom i grmljavinom.

Nevreme je izazvalo nestanak električne energije kod Bogoslovije, potvrđeno je za Euronews Srbija u Elektrodistribuciji Srbije.

"Zbog atmosferskih pražnjenja, došlo je do gubitka električne energije na trafostanici kod Bogoslovije", naveli su u Elektrodistribuciji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kako se ističe, sve ekipe su na terenu i u najkraćem roku biće obnovljena isporuka električne energije.

 U nižim delovima grada otežan je saobraćaj zbog vode na kolovozu.

Tanjug/Marko Đoković

 

Društvene mreže pune su snimaka i fotografija posledice navremena. Tako je na uglu Bežanijske i Ugrinovačke ulice u Zemunu izbio požar, otpali su delovi fasade na Novom Beogradu, dok je vetar u Višnjičkoj banji oborio drvo. 

Tanjug/Marko Đoković

 

U Beogradu je oko 23 časa ponovo počela jaka kiša, praćena grmljavinom, jakim vetrom i gradom u pojedinim delovima grada. Grad pada u Rakovici, na Vračaru i na Voždovcu, a jaka kiša na Novom Beogradu, u centru grada, Zemunu i još nekim delovima grada.

Tanjug/Marko Đoković

 

RHMZ je prethodno upozorio da se jaka konvektivna oblačnost sa područja Srema i Mačvanskog okruga u zapadnoj struji premešta ka Beogradu, pa se u narednih sat, dva i na području Beograda očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, da je kratkotrajno moguća i pojava grada, kao i olujni vetar u zoni najjačih pljuskova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Procenjena količina padavina je između 20 i 40 mm za kratko vreme, lokalno je moguće i znatno više, naveo je RHMZ.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) Srbije upozorio je večeras da se u narednih sat, dva na području Banata, Podunavskog okruga i Braničeva očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, ponegde grad, kao i olujni vetar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 💚Zemun💙 (@moj_zemun)

RHMZ navodi da će se jaka konvektivna oblačnost iz Bačke, Srema i Mačve, preko Beograda premeštati ka Banatu, Podunavskom okrugu i Braničevu.

Usled udara groma zapalila se kuća u Smederevu

Smederevo je večeras zahvatilo jako nevreme praćeno olujnim vetrom, kišom i grmljavinom, a usled udara groma zapalila se jedna kuća.

Kako prenosi RTS, nakon udara groma zapalila se kuća u Abelovoj ulici u Smederevu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U pojedinim delovima grada nema struje, a vatrogasci su na terenu.

Upozorenja za Sremsku Mitrovicu, Beograd i Kragujevac

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, vodeći se najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, hitno su obavestili Mačvanski i Kolubarski okrug da proslede upozorenje gradskim i opštinskim štabovima, kao i da vatrogasci-spasioci vrše obilazak stanovništva sa akcentom na potencijalno kritične tačke, saopštio je MUP.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Takođe, obavešteni su i upozoreni Beograd, Sremska Mitrovica i Kragujevac, dok su svi ljudski i materijalno-tehnički resursi stavljeni na raspolaganje, u cilju spasavanja ljudskih života i materijalnih dobara.

Tanjug/Marko Đoković

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni i da prate najave i instrukcije Republičkog hidrometeorološkog zavoda i ostalih nadležnih organa.

Komentari (0)

Srbija