Društvo

Vanredna situacija zbog nevremena proglašena u pet mesnih zajednica opštine Prijepolje

Komentari

Autor: Tanjug

25/06/2024

-

13:55

Vanredna situacija zbog nevremena proglašena u pet mesnih zajednica opštine Prijepolje
Vanredna situacija zbog nevremena proglašena u pet mesnih zajednica opštine Prijepolje - Copyright Tanjug/Jovan Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

U mesnim zajednicama Prijepolje, Đurovo, Kolovrat, Drenova i Crkveni Toci, Štab za vanredne situacije uveo je vanrednu situaciju zbog nevremena koje je u nedelju pogodilo teritoriju ove opštine. 

"Nakon što je Odeljenje za investicije izašlo na delove teritorije opštine Prijepolje, nisu stigli sve da sagledaju, ali zbog hitnosti mi smo prosledili Štabu za vanreden situacije predlog da uvedemo vanrednu situaciju u pet mesnih zajednice i to u Prijepolje, Đurovo, Kolovrat, Drenovi i Crkveni Toci. Tu imamo dosta narušene putne infrastrukture, u Đurovu je potpuno prekinut put i nemamo elemenata da to saniramo osim uvođenja vanredne situacije", rekao je Drago Popadić komadant Štaba za vanredne situacije. 

Prema njegovim rečima, na većem delu opštine bilo je problema, ali će nadležni probati to da saniraju. 

"Juče smo imali završenu nabavku za hitne intervencije, ali je uložena žalba pa će to potrajati bar 20 dana”, rekao je Popadić.

On je zamolio sugrađane da se strpe, jer shodno finansijskim sredstvima i prioritetima prvo će se pomoći ovim mesnim zajednicama.

"Ideja nove formirane vlasti je da se komunalno preduzeće ojača sa mašinama i kamionima, kako bi u ovakvim situacijama odmah mašine bile poslate na teren”, naveo je Popadić.

 

Komentari (0)

Srbija