Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ: U naredna dva sata grmljavinske nepogode zahvatiće delove Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/06/2024

-

19:55

Najnovije upozorenje RHMZ: U naredna dva sata grmljavinske nepogode zahvatiće delove Srbije
Najnovije upozorenje RHMZ: U naredna dva sata grmljavinske nepogode zahvatiće delove Srbije - Copyright Tanjug/Zoran Žestić, Dragan Kujundžić, Rade Prelić, Jaroslav Pap, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U naredna dva sata u južnim, jugoistočnim i istočnim predelima Srbije mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom, koji će u Rasinskom, Niškom i Topličkom okrugu biti izraženiji, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

I u jugozapadnim i zapadnim predelima Srbije, kao i ponegde u Šumadiji, u naredna dva sata očekuju se mestimično kiša i kratkotrajni pljuskovi.

Do kraja meseca zadržaće se nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmljavinskih nepogoda sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom, sutra sa većom verovatnoćom pojave na jugozapadu i jugu Srbije, a od utorka ponovo i u ostalim krajevima, navodi RHMZ na svom sajtu.

Za konkretne lokacije RHMZ će objaviti hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

RHMZ/Screenshot

 

RHMZ upozorava na mogućnost grmljavinskih nepogoda do utorka na području Beograda.

U Beogradu će do kraja meseca biti toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom koji u pojedinim delovima grada ponovo mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar.

Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat i za područje Beograda, a za konrektne lokacije RHMZ će izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija