Društvo

Roglić: Preliminarni rezultati na Hemijskom fakultetu 25. juna, konačna rang lista 2. jula

Komentari

Autor: Tanjug

20/06/2024

-

14:10

Roglić: Preliminarni rezultati na Hemijskom fakultetu 25. juna, konačna rang lista 2. jula
Roglić: Preliminarni rezultati na Hemijskom fakultetu 25. juna, konačna rang lista 2. jula - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Prijavljivanje kandidata za prvi upisni rok na 31 fakultet Univerziteta u Beogradu koje je počelo u sredu, trajaće do 22. juna, a prijemni ispiti će biti organizovani u periodu od 24. do 28. juna. 

"Prvi upisni rok na 31 fakultetu Univerziteta u Beogradu počeo je juče prijavljivanjem kandidata, a prijavljivanje kandidata za osnovne akademske, integrisane akademske i osnovne strukovne studije primaće se do subote 22. juna", rekao je za Tanjug  Goran Roglić, dekan Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Hemijski fakultet, i pojedini fakulteti su proceduru prijavljivanja započeli su elektronski i pre zvaničnog početka roka. On je dodao da se kandidati prijavljuju i donose dokumenta.

"Većina fakulteta je imala mogućnost elektronske prijave, nakon toga je verifikacija prijave. Kandidati moraju da donesu overene fotokopije svojih dokumenara, to su svedočanstva, izvod iz matične knjige roðenih, uverenje o državljanstvu i uplatnica da su uplatili za pristupanje upisu na fakultet", rekao je Roglić. 

Prijemni ispiti na 31 fakultetu našeg Univerziteta biće organizovani u periodu od 24. do 28. juna.

"Rok za objavljivanje preliminarnih rang lista je 1. jul, od kada počinje da teče i rok za podnošenje primedbi. Rok za objavljivanje konačnih rang lista primljenih  na svim fakultetima je 8. jul, a upis će biti realizovan u periodu od 8. do 12. jula", rekao je Roglić. 

On je naveo da će Hemijski fakultet imati preliminarne rezultate već 25. juna i nakon toga slede dva kruga žalbe, prvo komisiji, pa dekanu.

"Očekujemo da ćemo 2. jula imati konačne rang liste. Na 107 studijskih programa za osnovne akademske, integrisane akademske i osnovne strukovne studije otvoreno je 15.283 mesta, od čega na budžetu 9.778, a samofinanasirajućih 5.505", napomenuo je on.

Prvog dana na nekoliko studijskih programa već je prijavljeno više kandidata nego što ima slobodnih mesta, to su fakulteti za koje tradicionalno vlada i najveće interesovanje Fakultet organizacionih nauka, ETF, Mašinski, Graðevinarstvo na Graðevinskom, studijski program Psihologija na Filozofskom, rekao je Roglić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija