Društvo

Nestabilno vreme uz visoke temperature: Danas obavezno ponesite kišobran

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/06/2024

-

07:27

Nestabilno vreme uz visoke temperature: Danas obavezno ponesite kišobran
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Nakon tropske noći, pred nama je još jedan tropski vreo dana, a temperatura će rasti do 34 stepena u hladu. Od sutra nam stiže osveženje, koje će bit postepeno, pa će najpre zahvatiti severne, a potom u sredu i centralne i južne predele zemlje.

Sezona odmora je u toku, a mnogi će prvu polovinu leta provesti na moru. Voda se u većini aktuelnih letovališta zagrejala, a temperature vode kreću se od 22 stepena u Herceg Novom, do 27 koliko ima u Hurgadi, što su i više nego prijatne vrednosti za kupanje, objašnjava meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

A osim što nas u Srbiji danas očekuje tropski toplo vreme, kako navodi naša meteorološkinja - ono neće biti u potpunosti stabilno.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Na visini i u prizemlju duva južni vetar sa kojim pristiže vrelina iz Sahare, pa tako u toj južnoj struji pristiže i malo vlage, jer vreo vazduh do Srbije stiže preko Mediteranskog mora.

To sve znači da će danas biti kiše i lokalnih grmljavinskih pljuskova u drugom delu dana. Danas sa sobom obavezno ponesite kišobran, jer će oblaci i kiša dominirati.

Osveženje od sutra, ali postepeno

Međutim, temperatura će biti prava letnja. Očekuje se od 31 do 34 stepena, ali biće i sparno, zato će utisak biti da je znatno toplije od ovih ovde prikazanih vrednosti.

Kada je reč o vetru, uglavnom mirni sati su ispred nas. Vetar se prolazno može pojačati sam pre početka kiše, ali se olujni udari ne očekuju. Do kraja dana duvaće slab do umeren južni i jugoistočni.

Temperaturno osveženje stiže sutra krajem dana i ono će biti postepeno. Prvo će zahvatiti severne, a potom u sredu i centralne i južne predele.

Osveženje će pratiti i jake grmljavinske oluje u kojima se može javiti grad i sugradica.

Komentari (0)

Srbija